2012/01/31

Bandelės

Prieš kelias dienas vaikščiodama prekybos centre neatsispyriau nuostabioms bandelės, kurių kvapas sklido net per keletą parduotuvių. Tokių skanių niekada dar nebuvau ragavusi. O šiandien prisiskaitinėjau interneto platybėse įvairiausių skanumynų receptų ir sugalvojau, kad pabandysiu kepti bandeles ir aš.. Šį receptą susikūriau šiek tiek pakeisdama iš čia.


Tešlai:
500 g miltų,
250 g pieno,
30 g mielių,
2 kiaušinio tryniai,
120 g sviesto,
3-4 š. cukraus.

Įdarui:
1) 30 g aguonų, 3 š. cukraus.
2) razinų, lazdynų ir žemės riešutų, 4 š. cukraus.
3) šokolado gabaliukai (aš sunaudojau 7 gabalėlius).

Viršaus aptepimui:
2 kiaušinio baltymai.

1. Pieną truputį pašildyti,įdėti cukrų, mieles ir išmaišyti. Palikti pastovėti.
2. Ištirpinti sviestą, supilti trynius ir išmaišyti.
3. Sviestą su tryniais supilti į mieles su pienu ir išmaišyti. Supilti miltus (aš pyliau vis po truputį pamaišant, kad netyčia nesigautų per kieta tešla). Išminkyti tešlą. 
4. Pridengti tešlą maistine plėvele, pastatyti šiltoje vietoje ir laukti kol pakils. Apie 1-2 h. Turėtų padidėti maždaug dvigubai.
5. Kol tešla kyla, galime pasigaminti įdarus. 1) Aguonas truputį pavirti įpilus truputį vandens. Po to vandenį nupilti, įdėti cukraus ir išmaišyti. 2) Susmulkinti riešutus ir razinas, įdėti cukraus ir išmaišyti. 3) Šokoladą sulaužyti gabaliukais.
6. Perminkyti pakilusią tešlą ir padalinti į tris dalis. 
7. Iškočioti tešlą maždaug 4 mm storio, patepti kiaušinio baltymu ir dėti įdarą. 

 
8. Suvynioti ir supjaustyti norimo storio riekelėmis. Bandelės vidurį truputį įspausti. Taip daryti su kiekvienu įdaru. 
9. Sudėti bandeles į skardą ir 20 - 30 min. palaukti, kad dar šiek tiek pakiltų. Patepti kiaušionio baltymu.


10. Kepti 180 - 200 °C temperatūroje, kol bandelės išsipus, ir taps rusvos. 
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą