2012/01/26

Virtieniai su varške

Tešlai:
1 kiaušinis,
1 stiklinė vandens,
truputis druskos,
miltų, kad gautųsi apykietė tešla (apie 2,5 st.),
dar šiek tiek miltų stalui pabarstyti.

Įdarui:
300 g varškės,
1 kiaušinis,
3 š. cukraus.

Padažui:
grietinė, uogienė (kas ką mėgstate).

Tešlai pirmiausia įsipilam į dubenį miltų, įmušam kiaušinį. Druską išmaišom vandenyje ir supilam į miltus. Išmaišome ir minkome tešlą. Jei tešla per lipni, reikia pridėti daugiau miltų, bet jei pernelyg kieta, skysčio pridėti sunkiai pavyks. Minkymo pabaigoj tešla turi būti paklusnaus kietumo ir prie rankų beveik nebelipti. Tešlą įvyniojam į plėvelę ir paliekam ramybėj, kad susikauptų. Plėvelės reikia tam, kad paviršius neapdžiūtų.

Tuo metu pasiruošiame įdarą. Išplakame kiaušinį su cukrumi, beriame varškę ir išmaišome.

Ant miltuoto paviršiaus perminkom tešlą. Suformuojam iš tešlos pailgą šlangą, imam jo galą į saują ir atgnybiam gabaliuką po gabaliuko – dydis panašiai kaip graikiško riešuto. Sauja veikia kaip matuoklis, nereiškia, kad pilna sauja, bet tiesiog patogu jausti, kad gabaliuko dydis toks pat, kaip ankstesnio.
Kiekvieną gabaliuką suvoliojam į rutuliuką ir spustelėdami padažom į miltus iš abiejų pusių. Paskui kočėlu kiekvieną iškočiojam į blyniuką. Taip patogiau iškočioti, negu visą didelį gabalą, o tik po to spausti skrituliukus.

Įdėti įdaro ir kruopščiai užspausti kraštus. Man gavosi apie 20 virtienių, bet tešlos per daug plonai nekočiojau.

Dedame į verdantį pasūdytą vandenį, atsargiai pamaišydami mediniu šaukštu.
Kai visi iškyla į paviršių verdame dar 7 - 10 min.
Skanaus! 
Tešlos receptą gaminau perskaičiusi iš čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą