2012/02/12

Lietinių blynų pyragas

Blynams:
2 kiaušiniai,
1 š. cukraus,
žiupsnelis druskos,
1 st. pieno,
1 st. vandens,
1,5 st. miltų,
2 š. grietinės,
pusė šaukštelio sodos,
4 š. aliejaus.

Įdarui:
500 g rikotos sūrio,
6 š. kondensuoto pieno,
1 š. cinamono (galima dėti daugiau, jei patinka),
1 šaukštelis vanilinio cukraus.

Aptepti viršui ir formai pabarstyti:
1 kiaušinis,
1 š. cinamono,
1 š. cukraus,
šiek tiek džiūvesėlių,
1 š. sviesto.

1. Tešlos gaminimas. Kiaušinius išplakti su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi, įpilti pieno ir vandens, ir berti miltus bei maišyti. Sodą nugesinti grietine, supilti į masę ir išmaišyti. Miltų gali reikti truputį daugiau ar mažiau, kad konsistencija būtų kaip skystos grietinėlės.
Gerai įkaitinus keptuvę ir patepus aliejumi pilame tešlą ir tolygiai paskirstome. Apkepti iš abiejų pusių. Iš masės išeina apie 15 blynų.
2. Įdaras. Rikotos sūrį, kondensuotą pieną, cinamoną ir vanilinį cukrų sumaišyti. Paprasta.
3. Torto sluoksniavimas. Indą kuriame kepsime tortą patepti sviestu ir apibarstyti džiuvesėliais. Dedame blyną, ant jo įdaro ir vėl blyną. Ir taip toliau.
4. Kiaušinį išplakti su cukrumi ir cinamonu. Juo aptepti torto viršų. Kepti 190 °C temperatūroje apie 30 - 40 min.
Valgyti galima su kondensuotu pienu, jei norisi kad būtų saldžiau.
Skanaus.

Receptą suradau čia ir šiek tiek pakeičiau :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą