2012/02/07

Šokoladinis pyragas


160 g sviesto,
3 š. kakavos,
200 g cukraus pudros,
3 kiaušiniai,
3 š. miltų,
pusė šaukštelio sodos,
2 š. grietinės,
žiupsnelis druskos.
  
Glaistui ir papuošimui:
sauja lazdyno riešutų,
50 g šokolado,
1 š. cukraus,
100 ml grietinės.

1. Ištirpinti sviestą, į jį sudėti kakavą ir cukrų, ir maišant dar truputį pakaitinti.
2. Atskirti trynius nuo baltymų.
3. Trynius ir miltus sudėti į ištirpintą sviestą ir išmaišyti.
4. Sodą nugesinti grietine, sudėti į masę ir išmaišyti.
5. Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
6. Kepimo formą ištepti sviestu, supilti masę ir kepti 180 °C temperatūroje apie 30 - 40 min.
7. Riešutus truputį paskrudinti orkaitėje ir nulupti odelę. Šiek tiek pasmulkinti.
8. Kai pyragas jau baigia iškepti, galime pasigaminti glaistą. Grietinę užvirti ir sudėti šokolado gabaliukus bei cukrų. Maišyti kol ištirps.
9. Iškepusį pyragą aplieti šokoladu ir papuošti riešutais.
Skanaus!

Tiesa, pyragas tikrai labai skanus ir  kitą dieną šaltas (laikytas šaldytuve). Jei tik jo liks kitai dienai..
Receptą suradau čia ir šiek tiek pakeičiau :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą